Chat with us, powered by LiveChat

Fabian Bolin

Storyn om #WarOnCancer

WARONCANCER.COM är en social plattform som ämnar förena och stärka cancerdrabbade – patienter, överlevare och närstående – världen över. Fokus ligger på storytelling, mental återhämtning och empowerment – vi ger cancerdrabbade ett verktyg för att ta kontroll över sin situation.

Det började med varför…
Den 1a Juli 2015, diagnosticerades Fabian Bolin med akut lymfatisk leukemi (ALL). Samma dag började han dela han med sig av sin resa genom en blogg som hette Fabian Bolins War on Cancer. Fabian Bolin är övertygad om att det var möjligheten till att dela mig sig av sin ‘Story’ som räddade hans liv. Vad han egentligen menar är att även om det var kemoterapin och cellgifterna som räddade honom från döden var det att dela med sig av sin berättelse som möjliggjorde att han kunde leva. Att dela med sig blev ett verktyg som hjälpte Fabian Bolin att processa de mentala aspekter som en cancerbehandling innebär och det gav honom känslan av att bidra med något, att hans resa var värd något– han hjälpte tusentals andra genom sin berättelse. Människor i liknande situationer följde Fabians resa som han berättade om i i detalj och genom detta skapades en plats där människor kunde känna att de inte vara ensamma i sin fight mot cancern.

Därefter bestämde vi hur…
Fabian Bolin kände snabbt att #WarOnCancer kunde bli något större än sin egen berättelse. Han ville möjliggöra för andra cancerdrabbade att uppleva samma lycka som han själv. Tillsammans med sin bästa vän Sebastian Hermelin formades idén om för storytelling – WarOnCancer.com som lanserades i maj 2016. I praktiken en bloggportal växte WarOnCancer.com inom loppet av några veckor från Fabians berättelse till över 150 människor från 22 länder som delade med sig av sina Stories. Med detta följde en våg av uppmärksamhet och duon blev inbjudna till European Medtech Forum i Bryssel och Dublin Tech summit för att prata om sin vision och behovet av en plattform som tacklar bristen på fokus på mental återhämtning inom sjukvården. I och med detta skapades en större förståelse för hur behovet faktiskt ser ut och den potential som finns i att skapa ett community för alla som drabbats av cancer och konceptet WarOnCancer 2.0 började ta form…

En plattform för mental återhämtning…
Tillsammans med ett team av programmerare (Ministry of Programming) och senior expertis från medtech- industrin samt med Microsoft i ryggen lanserade WarOnCancer sin nya satsning och plattform 12 september 2017. Målet är att förena alla som drabbats av cancer globalt – patienter, överlevare samt närstående och familj – i ett community. Plattformen kommwe att ta ett helhetsgrepp kring de mentala aspekterna av cancer med ett globalt fokus och möjligheten för användare att dela med sig av sina egna och lära sig av andras erfarenheter. Långsiktigt har WarOnCancer som vision att ses som ett komplement till sjukvården genom att få läkare, sjuksköterskor och kuratorer att informera sjuka och deras anhöriga om tjänsten – något som kommer kunna förbättra situationen för miljontals människor.

Media:
MedTech Magazine – Gör data av berättelser
Starta & driv företag – War On Cancer
SVT – Fabian om sin resa

Poddcasts:
Cancerpodden – Lyssna här.
Coltings Nakna Sanning – Lyssna här.

Kontakt

Är du föreläsare eller vill du boka en föreläsare - skriv en rad så hör vi av oss! charlotte@profileagency.se
Ring oss +46723159402