fbpx

Pontus F. Christoffersen

Retorikkonsult & föreläsare

Förhandlingsteknik och presentationsteknik - bli ett proffs!

Pontus F. Christoffersen är ett proffs i retorik och kommunikationsbranschen. Han har tränat och byggt utbildningsprogram för politiker, chefer och arbetslag på företag som PwC, Skanska, AFRY, ABB, Swedbank och Swedavia. Hans framgång vilar på hans sätt att skapa retoriska formuleringar och strategier. Genom att analysera neuro-forskningen och hitta de psykologiska mekanismer som avgör hur du presterar och hur andra reagerar på det du säger så lär han er både smarta förberedelsestrategier också vad ni ska säga när allt står på spel. Pontus har utbildat runt om i hela Sverige, i Norge, Polen och på Island.

Han har föreläst för ett fullsatt Oscarsteatern och haft fullsatta digitala föreläsningar med 1000 deltagare. Pontus föreläser och utbildar med precision och humor. Efter ett pass kommer ni känna er både inspirerade och också taggade på att testa de nya konkreta strategier ni fått med er. Pontus utbildningar och föreläsningar varierar i omfattning, allt från 30 min till två dagar. Ni kan även läsa mer här!

Pontus Christoffersen

Boka Pontus F. Christoffersen

Förhandlingsteknik
30 min - 2 heldagar
Pris vid förfrågan
Förmågan att förhandla och hantera konflikter har visats om och om igen i studier vara direkt kopplat till din framgång i karriären, samtidigt så får vi aldrig lära oss hur vi gör det. Majoriteten av svenskar är konflikträdda och undviker diskussionen helt, andra tar diskussionen men har inte strategierna för att nå resultatet de är ute efter. I den här utbildningen får ni lära er förhandlingens vanligaste fallgropar, psykologiska fällor och retoriska nycklar som får jobbet gjort. Under utbildningen kommer ni få svar på hur ni hanterar invändningar och kommentarer som ”det där kommer aldrig funka”, ni vet hur ni använder du ordet nej till er fördel och ni vet vilka försvarsmekanismer som ni behöver undvika för att nå i mål. Efter passet vet ni exakt vad ni ska förbereda och göra för att prestera bättre i nästa förhandling.
Presentationsteknik
30 min - två heldagar
Pris vid förfrågan
Presentationsteknik är en nyckelfaktor för vår prestation i företag och organisationer. Dåligt genomförda externa presentationer leder till förlorade affärer och samarbeten, dåliga genomförda interna presentationer leder till likgiltighet, ointresse och dåligt fokus. Det skulle vara en skrämmande analys att räkna på förlorad inkomst på grund av dåliga presentationer. Den här utbildningen lär er de retoriska strategierna för att prestera på topp i era presentationer och se till att ni blir trovärdiga, uppskattade och intressanta att lyssna på. Ni lär er både vad ni ska tänka på i era förberedelser, i er struktur av presentationer, vad ni ska säga och hur ni ska säga det för att få ett starkt första intryck och ett medryckande avslut. Efter passet kommer ni ha er nervositet under kontroll, ni har felsäkrat era presentationer och lagt upp dem för maximal effekt.
Digital kommunikation
30 min - två heldagar
Pris vid förfrågan
Digitala möten är något majoriteten av oss tvingats in i under 2020, men det är något som med säkerhet kommer stanna kvar. Och även om digitala möten har sina utmaningar så är de riktigt effektiva och till och med roliga - om vi lär oss kontrollera dem. Det finns ett par nycklar som visat sig vara helt avgörande för att göra sina digitala möten riktigt bra och få samma resultat som vid fysiska. Den här utbildningen lär er hur ni får ut det mesta från era digitala möten. Vad ni ska tänka på inför, under och efter mötet. Ni lär er hur ni skapar engagemang via skärmen, hur ni får deltagarna att vilja lyssna och hur ni får bort störningsmomenten som att råka avbryta varandra eller missuppfatta varandra. Efter passet har ni både de tekniska- och kommunikativa strategier som vi vet både forskningsförankrat och erfarenhetsmässigt fungerar riktigt bra.
Skräddarsytt
Skräddarsytt
Pris vid förfrågan
Pontus utbildar också i ämnen som sälj- och pitchträning, storytelling/storyselling, kommunikativt ledarskap och feedback/svåra samtal. Vill ni få en utbildning som är utformad utifrån er specifika kommunikativa utmaning? Då ringer Pontus er och efter ert samtal så skapar han en utbildning som möter era behov.
Sanning – Vad är det egentligen?
30 - 60 min
Pris vid förfrågan
Vad är en blå lögn, en gul lögn? En röd? Vart går gränsen mellan manipulation och inspiration? Hur kommer det sig att vi ser oss själva som ärliga men ljuger i snitt 3 gånger inom de första 10 minuterna när vi träffar en ny person? I en tid där fake news florerar som aldrig tidigare och filterbubblor som ger oss olika sökresultat, olika artiklar och olika forskningsrapporter så tvingar det oss att ställa oss själva frågan: Vad är egentligen sant? Föreläsningen innehåller: Fake news - Varför sprids lögner snabbare än sanning? (Lögners evolutionära styrka). Hur ofta du, jag och andra ärliga personer ljuger? Gula lögner, blå lögner, röda lögner och autentiska lögner. Så hanterar du en lögnare. Därför är vi så lättlurade. Skitsnacksskydden: Så gör du för att inte bli lurad av lögnerna. Avslutningsvis: ett interaktivt Quiz - Vem av er är minst/mest lättlurad?

En av de viktigaste delarna i mitt jobb handlar om att tydligt förmedla komplexa strategier i korta presentationer till seniora ledare i företaget. Pontus har genom den här utbildningen hjälpt mig med otroligt tydliga kommunikativa nycklar och strukturer som gör att jag nu känner mig slagkraftig och inspirerande i min kommunikation. Stort stort tack till Pontus för en spännande och lärorik utbildning. Jag ser redan fram emot nästa!

Samuel Spjuth - Procter & Gamble

Konkret och inspirerande utbildning. Pontus gav både tydliga och handfasta tips som var enkla att ta till sig. Jag blev taggad på att få komma igång att testa alla nya strategier och insikter. Rekommenderar verkligen Pontus!

Frederika Georgii - H&M

Pontus utbildning hade verkligen ett väldigt bra upplägg med konkreta tips som jag direkt kunde ta med mig in i mitt dagliga arbete. Med både inspirerande och utmanade träningsmoment har jag haft möjligheten att utveckla mig själv. För er som jobbar med kundrelationer rekommenderar jag verkligen Pontus.

Linnea Soderling - Adobe

Vi älskar inspiration

Mer inspiration

Nyheter om Pontus F. Christoffersen

Här hittar du inspiration och nyheter om Pontus F. Christoffersen