fbpx

Martin Sköld

Forskare, föreläsare och författare

Martin Sköld, forskare, föreläsare och författare

Martin Sköld är forskaren från Handelshögskolan som delar sin tid mellan akademi och näringsliv. Uppvuxen i familjeföretag och med femton års managementforskning i stora internationella koncerner ligger bakom den unika kompetens och breda spännvidd han har inom sitt område. Martin Skölds forskning är publicerad i flera internationellt ledande tidskrifter. Han är en mycket uppskattad och kunnig föreläsare och keynote speaker för såväl executive education som internt på företag på alla organisationsnivåer. Hans senaste bok Dubbelt Effektiv (2016) har sålt i över 10 000 exemplar redan innan den kommit ut i handeln. Martin Sköld har flera styrelseuppdrag, bland annat i börsnoterade Concentric och som styrelseordförande i Vedum Kök & Bad och Kvänum Kök.

Bok: Dubbelt Effektiv

Med boken Dubbelt Effektiv visar Martin Sköld, docent på Handelshögskolan i Stockholm, hur företag kan frigöra en stor konkurrenspotential som oftast är outnyttjad helt i onödan. Med hjälp av en unik metod och med pedagogiska exempel, illustrerar Martin Sköld hur olika verksamheter kan bli dubbelt effektiva. Boken är en vägledning till hur man skapar höga volymer av kundanpassade varor eller tjänster till låga kostnader, samtidigt som intäkterna skjuter i höjden.

Köp boken här: Dubbelt Effektiv

Köp boken här: Modularization

Martin Sköld
Man sitter uppe på stolar med händerna i kors
Boka föreläsare
Dubbelt Effektiv

Föreläsningar

Skapa en dubbelt effektiv verksamhet
60 min
Pris vid förfrågan
Martin Skölds forskning är publicerad i flera internationellt ledande tidskrifter. Han är en mycket uppskattad och kunnig föreläsare och keynote speaker för såväl executive education som internt på företag på alla organisationsnivåer. Martin förklarar hur företag kan frigöra en stor konkurrenspotential som oftast är outnyttjad helt i onödan. Med hjälp av en unik metod och med pedagogiska exempel, illustrerar Sköld hur olika verksamheter kan bli dubbelt effektiva.
Lönsamhet på modulnivå
45-60 min
Pris vid förfrågan
Hur vässar du din konkurrensförmåga för framtiden på en all större global arena? Och hur utvecklar du en dubbelt effektiv verksamhet för att skapa en blomstrande ekonomi? Ger dubbel effektivitet också dubbel lönsamhet – som i sin ut ger hög kapitalomsättning, starka kassaflöden och billig finansiering av verksamheten? Dessa frågor besvaras av Martin Sköld, som är forskare på Handelshögskolan. Han ger konkreta tips och råd utifrån sin mångåriga managementforskning.

Vi har använt Martin på ett internationellt kundevent i Barcelona där han höll ett mycket uppskattat föredrag baserat på sin senaste bok: Dubbelt Effektiv. Martin gör ett mycket starkt intryck på sin publik då han på ett enkelt och tydligt sätt kombinerar ett strategiskt budskap med ekonomi och handling. Hans slutsatser om hur alla verksamheter kan bli dubbelt så effektiva passar ypperligt när det gäller Internet of Things och digitalisering.

Maria Willander, Head of Marketing, Telenor Connexion AB

Martin har en mycket god förmåga att förklara komplexa samband på ett enkelt och pedagogiskt sätt med glimten i ögat. Genom att använda handfasta exempel lyckas Martin med konststycket att både underhålla och samtidigt vara knivskarp kring ett budskap som tvingar dig att tänka efter ett varv extra. Vi kan varmt rekommendera honom för såväl externa event som i möten med ledningsgrupper och personal.

Fredrik Thunell, VD Optikbranschen

Vi har under årens lopp haft glädjen att samarbeta med Martin och gjorde det nu igen i samband med vår ”Top-100-konferens” där Martin berättade om sin senaste bok: Dubbelt effektiv och hur man kan gå tillväga för att frigöra en ny konkurrenskraft för framtiden. Det är alltid enkelt att följa Martins budskap som i det här fallet dessutom är mycket tydligt och skarpt.

Claes Jerveland, President and CEO Volkswagen Group Sverige AB

Vi älskar inspiration

Mer inspiration

Nyheter om Martin Sköld

Här hittar du inspiration och nyheter om Martin Sköld