fbpx

Ledarskap - David Eberhard

Psykiater, författare, debattör och föreläsare

En föreläsning om ledarskap, trygghet och ansvar 

Förutom att föreläsa om trygghet, ansvar och barnuppfostran föreläser David Eberhard om ledarskap baserat på gruppsykologi och på basen om vad man vetenskapligt vet om hur olika ledartyper klarar olika sorters utmaningar. Efter femton år som chef och med ett cv som vittnar om hans gedigna kunskaper om hur man leder, förnyar och förbättrar verksamheter även när budgetramarna är snäva, har han mängder med personlig erfarenhet. Med humor och drastiska exempel väver han ihop alltifrån hur man hanterar konflikter till barnuppfostrans likheter med ledarskapet.

Och vilka utmaningar är det att hantera millennials? En ny grupp medarbetare som har höga förväntningar på livet och som rätt hanterade kan bidra oerhört med nya kunskaper men som också ställer mycket höga krav. Vilken personlighetstyp är bäst skickad att leda? Finns det ens en sådan. Eller passar man olika bra beroende på uppdrag? Det förekommer mycket floskler om ledarskap och många av de som föreläser om ämnet är varken chefer själva eller har någon vetenskaplig grund för det de säger.

Ledarskap
Ledarskap

Föreläsningar

Ledarskap i trygghetsnarkomanernas land
30 min - 70 min
Pris vid förfrågan
En humoristisk, tankeväckande, utmanande och kanske också smula provocerande föreläsning om ledarskap och gruppsykologi. Med utgångspunkt i vetenskapen och sina egna personliga erfarenheter som mångårig chef och ledare pratar psykiatrikern David Eberhard om hur olika ledartyper klarar olika sorters utmaningar i det moderna arbetslivet. Med humor och drastiska exempel väver han ihop alltifrån konflikthantering och barnuppfostrans likheter med ledarskap, till valfrihetsstress och svenskarnas överdrivna kontrollbehov.

Jag som fyrabarnsmamma använder David Eberhards böcker som en Bibel.

Vi älskar inspiration

Mer inspiration

Nyheter om David Eberhard

Här hittar du inspiration och nyheter om David Eberard