fbpx

Charbel Gabro

Integration, inkludering & mångfald

Charbel Gabro

Charbel Gabro, är föreläsaren som älskar att beröra – och utmana vår tankevärld. Med en sällsynt närvaro griper Charbel tag i frågor om mångfald, integration och inkludering. Han ifrågasätter och skakar om. Och tar oss med på en resa som knappast lämnar någon oberörd. Med oss får vi inte bara insikt – utan också ett minnesvärt kunskapslyft och många skratt. Charbels hjärta och engagemang i integrationsfrågor har många gånger lyfts fram i riksmedia och uppmärksammats av bland annat Sveriges Television. Dessutom är Charbel vinnare av Stora Talarpriset 2019, Årets talare – Genombrott 2018 och Narrenpriset 2018. 

Charbel Gabro har över 15 års erfarenhet av att arbeta med frågor kring integration, mångfald och inkludering. Han är en av Sveriges mest anlitade föreläsare och har i flera år arbetat på uppdrag av kommuner, myndigheter, företag, skolor och institutioner. Fyra år gammal kom Charbel tillsammans med sin mamma, pappa och sex syskon till Sverige. De hade lämnat Syrien i hopp om något bättre. Men livet i det nya hemlandet blev tufft. Föräldrarna hade svårt att hitta sin plats och barnen upplevde ett starkt utanförskap. Charbels tonår präglades av frustration över det svenska samhället. Senare i livet levde han med destruktivitet, spelmissbruk och självmordstankar. Tills den dag då Charbel inser att han inte kan lägga skulden på någon annan än sig själv. Mycket tack vare att han kände sig inkluderad och välkomnad in till det svenska samhället. Han började reda ut sitt liv, sätta upp mål och börja drömma. Så tog drömmarna fart, och viljan att få dela med sig, göra gott och hjälpa människor ut ur utanförskap, blev större än hans egna problem. Charbel skapade en vision: att avdramatisera kulturmöten och skapa förståelse för olikheter, oavsett ursprung, nationalitet, religion, kön, sexualitet och ålder. Han började föreläsa, hålla i utbildningar och workshops, för såväl företag, organisationer som skolor. Och nu, drygt 10 år senare, är Charbel vinnare av Stora Talarpriset 2019 och Årets talare – Genombrottet 2018.

Charbel Gabro
Charbel Gabro
Charbel Gabro

Föreläsningar

Integration, mångfald och inkludering
30 min - 120 min
Pris vid förfrågan
Charbel Gabro, känd som integrationisten, bygger sina föreläsningar på egen erfarenhet av kulturkrockar och utanförskap. Med fokus på integration, mångfald och inkludering och med inslag av film, rollspel och värderingsövningar, öppnar han upp för nya insikter, kunskaper och en vilja att vara med och förändra.
jalla, jalla, integrera flera!
60 min
Pris vid förfrågan
Charbel Gabro delar med sig av frågor kring mångfald, kulturkockar, integration och inkludering. Han ifrågasätter och skakar om och tar oss med på en resa som inte lämnar någon oberörd. Med humor, värme och en sällsynt närvaro berör en Charbel Gabro föreläsning alla i lokalen.

Vi älskar inspiration

Mer inspiration

Nyheter om Charbel Gabro

Här hittar du inspiration och nyheter om Charbel Gabro