fbpx

Ledarskapsföreläsning - Ami Hemviken

Föreläsare, konferencier och författare

Ledarskapsföreläsning - Ami Hemviken - det är inte tanken som räknas

En ledarskapsföreläsning eller en föreläsning om kommunikation, du har kommit rätt. Med ett stort mått humor och massor av energi delar Ami Hemviken med sig av sina kunskaper inom kommunikation, ledarskap och retorik. Hon brinner för ämnet och för att skapa förändring hos dem hon möter. Ami har roligt på jobbet och det märks. Med över tio års erfarenhet som föreläsare, coach och ledartränare har hon förmågan att förstå och möta olika målgrupper. Hon är lika bekväm i mötet med tio truckförare, 650 småföretagare eller den enskilde generaldirektören. Ericsson, H&M och Mannheimer Swartling är några av hennes uppdragsgivare, som visar henne fortsatt förtroende genom återkommande uppdrag. Som beteendevetare är Ami skicklig på att förstå och analysera mekanismerna kopplade till beteendeförändring genom kommunikation. Hon kontaktas återkommande av media för att uttala sig om retorik, lärande och ledarskap. Ami är en otroligt populärföreläsare, ledarskapsföreläsning eller en föreläsning om kommunikation - hon levererar alltid med energi. 

Amis brinnande intresse för mångfald, mänskliga rättigheter, jämställdhet och miljö skymtar ibland och finns alltid med som en solid värdegrund. Hon är en sann humanist och skulle aldrig behandla människor olika utifrån yta eller position. Samtidigt som hon på sina tidigare arbetsplatser drivit igenom framgångsrika organisationsförändringar är det hon som fått igenom bättre källsortering och att ingen ska slänga fulla kaffekoppar i soptunnan så att lokalvårdaren måste torka upp läckande sopsäckar (detta delar hon med sig av i sin ledarskapsföreläsning). Då kommunikation handlar om att tala målgruppens språk är inkluderande kommunikation (eller normkreativ kommunikation, som Ami själv kallar den) inte bara samhällsnyttigt och kul, utan även en hygienfaktor nära kopplad till lönsamhet.

Hennes kombination av ledarskapsföreläsning och kommunikation gör henne till en av Sveriges bästa föreläsare.

Ami Hemviken
Ledarskapsföreläsning
Ledarskapsföreläsning med Ami

Föreläsningar

Förändringsledning – hur skapas nya, varaktiga beteenden?
45-60 min
Pris vid förfrågan
En intressant föreläsning om beteendeförändringar på individ- och gruppnivå När du vill skapa förändringar som är varaktiga och faktiskt fungerar behöver du veta hur människor reagerar på något nytt och okänt. Grunder i förändringsteorier på individ- och gruppnivå presenteras och gestaltas på ett lättsamt och tillgängligt sätt. Exempel, övningar och handfasta tips ger insikter och verktyg att ta med hem.
Övertygande kommunikation – det är inte tanken som räknas
45-60 min
Pris vid förfrågan
En inspirerande föreläsning med många användbara verktyg Bli medveten om hur svårt det är att påverka människors beteenden och hur avgörande en medveten och övertygande kommunikation är i dessa sammanhang. Bra idéer och kunskap behöver paketeras på ett tydligt sätt. Här får du många aha-upplevelser, skratt och inspiration men också konkreta tips, råd och verktyg.
Övertyga istället för att övertala – retorikens grunder
45-60 min
Pris vid förfrågan
En lustfylld föreläsning om hur du strukturerar ett budskap som når fram När du vill driva igenom en idé och vill påverka din omgivning är en medveten och viljestyrd retorik ditt viktigaste redskap. Lär dig övertyga istället för att övertala genom att alltid utgå ifrån den du har framför dig – din chef, din kund, ditt barn eller vem det nu må vara. Lär dig att argumentera för din ståndpunkt, vara tydlig, skapa känslor och göra avtryck. Ta del av en retorisk disposition som hjälper dig att bli tydligare och ökar dina möjligheter att få din vilja igenom. Du lär dig vikten av ditt kroppsspråk för att få fram ditt budskap och för att skapa förtroende för dig som person.
Kul på jobbet – hur och varför?
45-60 min
Pris vid förfrågan
En upplyftande och rolig föreläsning om humor, relation och kommunikation Forskning visar att stressen minskar om du har kul på jobbet, att du presterar bättre om du är glad och att du får fler att lyssna och komma ihåg det du säger om du är en rolig talare. Ami ger dig nycklarna, verktygen och tipsen för att du ska kunna omsätta detta i praktiken så att du kan känna mer kraft och energi på jobbet. Interaktivitet och diskussionsfrågor gör föreläsningen levande och anpassad till din vardag.
Jämställdhet på arbetsplatsen – Det är inte tanken som räknas
45-60 min
Pris vid förfrågan
En engagerande föreläsning om jämställdhetens vinster och hur du når dem Jämställda arbetsplatser skapar större arbetsglädje och ger bättre resultat. Men hur når vi dit? Och vad är vårt ansvar som arbetsgivare, chefer eller kollegor? Med stort engagemang, djup kunskap och mycket skratt får Ami dig att öppna ögonen – både för hur verkligheten ser ut men också för hur du kan förändra den.

Ami Hemviken personifierar för mig vad arbetsglädje handlar om, energi, kraft, närvaro och en stor portion humor.

Fredrik Reinfeldt

Mycket bra och inspirerande föreläsning som redan fått effekt och skapat reflektion – det märks på de medarbetarsamtal jag har just nu! Jag vill definitivt att Ami kommer hit igen.

Eva-Lotta Löwstedt Lundell, VD – SKL Kommentus AB

Was our main speaker when we Kicked off two companies becoming One, 270 People from 7 countries. She was extremely prepared and deliver very fruitful messages linked to our Credo. She did it with enormous passion and with a lot of Humor. To bring all the Nordic countries together for 1.5h is not easy, but she did it in such a good way. One of the best speakers I have heard.

Niclas Holmquist - Johnson & Johnson

Vi älskar inspiration

Mer inspiration

Nyheter om Ami Hemviken

Här hittar du inspiration och nyheter om Ami Hemviken