fbpx

Dela i sociala medier

Pontus Christoffersen

Välkommen Pontus F Christoffersen! 

Vi är så stolta över att nu representera Pontus F Christoffersen, enligt oss - Sveriges grymmaste föreläsare och  utbildare inom förhandlingsteknik och presentationsteknik. Vi vill att du ska få lära känna honom mer - så vi ställde några snabba frågor! 
 
Så, vilket är ditt bästa tips för att bli en stjärna på förhandling? 
När vi förhandlar låser det sig i hjärnan, när vi borde vara lösningsorienterade och hitta olika sätt att lösa ett problem så kickar istället egot in och fokus blir att vinna (eller snarare att inte förlora). 
 
För att bli skicklig behöver du framförallt lära dig att vara tuff mot problemet samtidigt som du är trevig mot personen. Om personen säger en kommentar som ”Det där är inte rimligt, det ser du väl själv?” Så är du smart om du inte börjar försvara dig, förklara dig eller attackera tillbaka, utan istället säger något i stil med: ”Vad är det jag missat att ta hänsyn till?”
 
Du vill alltid involvera dem i att hitta en lösning. Vi gillar lösningar vi själva kommer på mycket bättre än lösningar någon annan försöker övertyga oss om. 
 
När du förstår den psykologiska dynamiken och har retoriska nycklar kan du börja jobba med förtroendebaserad förhandlingsteknik, där du inte försöker vinna genom fulknep och maktgrepp utan genom samarbete och relationsbyggande. 
 
 
Föreläser du eller håller du utbildningar? 
Jag föreläser och utbildar. En vanlig vecka består i allt från digitala inspirationsföreläsningar till tvådagskurser via Teams eller Zoom. Sen lägger jag en del tid på individuell träning med framförallt chefer med antingen sekretessbelagda case eller riktigt viktiga presentationer/förhandlingar. 
 
 
Vilken är den vanligaste målgruppen som bokar dig? 
Det är mycket ingenjörer, ekonomer & säljare men jag jobbar med den flesta typen av team och bolag.
 
 
WOW, redan den 28 januari 2021 föreläser Pontus för en av Profile Agency's kunder! 

Fler liknande inlägg

Mer inspiration