fbpx

Dela i sociala medier

Föreläsning ledarskap

5 tips för ett lyckat entreprenörskap

Vi frågade Susanne Birgersdotter, serieentreprenören och föreläsaren om hennes fem tips för ett lyckat entreprenörskap...

1. Acceptera misslyckanden
Acceptera dina misslyckanden och gå vidare, lär dig utav dem istället för att älta dom. Vart inte så hård mot dig själv.

2. Lita på din magkänsla
Den första känslan är ofta den rätta, om det inte känns hundra så ta det lite lugnt, allt behöver inte göras på en gång, om du tex ska ta in ngn som partner i ett bolag eller liknande och det inte känns helt rätt, fundera lite till, träffa personer flera gånger och ja om det fortfarande inte känns hundra så bör du helt enkelt tacka nej, när det känns rätt ja då vet man det.

3.Skaffa en mentor
Det ärt alltid bra att ha ngn som har erfarenhet utav det du gör eller ska göra som du kan bolla dina tankar med. Du kommer växa snabbare och ensam är INTE stark.

4.Glöm tanken "det där är inte mitt jobb”
Det här gäller främst i en Start-up där man verkligen måste ta i på alla håll och kanter och hjälpas åt, man måste bygga teamet och innan man har råd att anställa alla som behövs ja då får man gelt enkelt göra lite av allt.

5.Ha koll på ekonomin men våga satsa
När du bygger bolag så är det otroligt viktigt att man tar hand om ekonomin, speciellt om man har investerare att förhålla sig till. Dom har investerar i dig och din ide och man ska alltid respektera andras pengar. Det är lätt att man lägger pengar på fel saker i början därför är det bra att ha ngn som är duktig på ekonomi som kan styra och bromsa lite :) Men som jag skriver ovan man måste också våga satsa, många framgångsrika entreprenörer har tagit sina sista slantar på att börja bygga på sin ide.

Läs mer om Susanne Birgersdotter här.

Fler liknande inlägg

Mer inspiration