fbpx

Dela i sociala medier

Sofia kacim

5 tips för att hålla en bättre presentation - Sofia Kacim

Sofia Kacim är retoriker och medgrundare till det globala kvinnliga nätverket HER Global Network med verksamhet i 20 städer runt om i världen.

Sedan 2013 är Sofia en återkommande föreläsare och moderator, hon är också retorikexpert i Tidningen Chef, Nordens största ledarskapsmagasin och jurymedlem i tv-programmet Retorikmatchen – Sveriges största retoriktävling för barn.

2017 hamnade Sofia på listan Sveriges 101 talanger av ”Veckans affärer” 2018 som en av Sveriges mest inflytelserika kommunikatörer av tidningen ”Resumé”.

Vi bad Sofia dela med sig av sina fem bästa tips för att hålla en bättre presentation...

Bestäm syftet
Vad vill du att lyssnare ska göra eller känna när de lämnar rummet?

Börja förbered dig i tid
Börja förbered dig ungefär en vecka innan, beroende på storlek på uppdraget.
Kvällen innan är för försent om du verkligen vill leverera. Och desto mer tid du lägger ner, desto lättare kommer du ha att minnas ditt innehåll och se sig själv lyckas.

Ha en tydlig struktur
Han en tydlig struktur under hela presentationen (början, mitt och avslut). Du ska leda lyssnarna genom de olika momenten. Alla har olika syften - början handlar om att skapa trovärdighet, mittenpartiet handlar om att lära ut något och slutet handlar om att få lyssnarna att agera.

Banta ner bilderna
Desto färre, desto bättre. Använd inte din powerpoint som en snuttefilt!

Träna på kroppsspråket
Håll presentationen för någon annan, spelar ingen roll om det är för din kaktus, kompis eller kollega. Huvudsaken är att du pratar till någon.

Läs mer om Sofia Kacim här.

Fler liknande inlägg

Mer inspiration