fbpx

Dela i sociala medier

Fabian Bolin

Profile Interview - Fabian Bolin

Fabian Bolin föreläsare och grundare av #WarOnCancer.

Fabian föreläser både i Sverige och internationellt om företagsresan och storyn bakom War On Cancer. War On Cancer är en global rörelse med en plattform som liknar Facebook, fast för cancerdrabbade.

I juli 2015 fick Fabian diagnosen akut lymfatisk leukemi och samma dag började Fabian dokumentera sin resa i en blogg som fick stor uppmärksamhet från människor världen över. Hans första post delades 13,000 gånger på Facebook och har lett till över 100,000 meddelanden från människor som stöttat honom. År 2015 vann Fabian Journalistpriset som delas ut av Cancer Rehab Fonden.

Waroncancer.com är en social plattform som ämnar förena och stärka cancerdrabbade – patienter, överlevare och närstående – världen över. Fokus ligger på storytelling, mental återhämtning och empowerment – cancerdrabbade får ett verktyg för att ta kontroll över sin situation. Läs hela storyn om War on Cancer här

Fabian har varit med i en rad olika poddar, bland annat:
Cancerpodden– Lyssna här
Coltings Nakna Sanning – Lyssna här
Så kan det gå - Lyssna här

Vi träffade Fabian för att ställa några korta frågor. Häng med!

Du har tillsammans med Sebastian Hermelin grundat medtech bolaget War On Cancer och War On Cancer-appen som många beskriver som "Facebook för cancerdrabbade" - vad är du mest stolt över med appen?

Utan tvekan att se hur användare (patienter, närstående och överlevare) nu strömmar in på appen från hela världen och de testimonials som vi får in, där många beskriver att appen har förändrat deras liv och är enormt tacksamma över att den finns. Det får mig att känna en enorm glädje och mening i min egen resa genom cancer och att jag lyckats vända det till något som nu kan hjälpa människor på global nivå.

Upplevde du att folk behandlade dig annorlunda efter att du fått din cancerdiagnos? (positivt som negativt)

Både positivt och negativt. Vissa vänner blir väldigt närvarande och engagerade, medan andra försvinner iväg i periferin. Antingen pågrund av att de tycker det är obehagligt med cancer, eller helt enkelt för att de inte riktigt bryr sig. Det blir på något sätt en naturlig filtrering av vänner där man behåller de riktiga vännerna och resten kopplas bort från den inre cirkeln.

Vad får man med sig efter en föreläsning med dig och varför ska man boka dig som föreläsare?

- ett liv i London som fick ett abrupt slut genom ett cancerbesked
- en blogg som nådde över 100,000 människor
- resan med tech-bolaget War On Cancer
- entreprenörskap, risktagande, mental hälsa

Fler liknande inlägg

Mer inspiration