Susanne Birgersdotter

Global entreprenör inom tech och föreläsare

Den digitala entreprenören och app-drottningen Susanne Birgersdotter har grundat spelbolaget IGOTCHA och har mer än 20 appar i bagaget. Susanne är en omtalad entreprenör vars bolag lockat investerare som hotellmiljardären Petter Stordalen och deckarförfattaren Camilla Läckberg. Hur hamnar man på första plats i Appstore utan kunskap om programmering? Om det och mycket annat bjuder Susanne Birgersdotter på när hon föreläser om entreprenörskap, affärsutveckling och högt satta mål.

Vad gör du när ditt barn kommer hem och behöver hjälp med multiplikationstabellerna? Letar efter en pedagogisk app såklart. Och om den inte finns så skapar du din egen. I alla fall om du heter Susanne Birgersdotter. Så startade entreprenörsresan hemma vid köksbordet och idag har Susannes bolag mer än 20 appar i bagaget. Utan bakgrund inom utveckling eller programmering lyckades hon nå 1:a platsen i App Store på bara några veckor med sin 5:2 app som dieten med samma namn. Appbolaget växer snabbt internationellt och affärsidén är att utveckla, designa och leverera de största applikationerna till smartphone-användare över hela världen.

År 2014 grundade serie-entreprenören Susanne Birgersdotter spelbolaget iGotcha som ses som en utmanare till populära Pokémon Go. Den Stockholmsbaserade spelstudion utvecklar ett platsbaserat spel som kan liknas vid en mix mellan det traditionella brädspelet Monopol och mobilspelet Pokémon Go.

Susanne Birgersdotter är en av Sveriges främst kvinnliga förebilder inom Tech-branschen trots att hon inte har en bakgrund inom den. Hur gick det till och var börjar man? Och hur gjorde hon för att hamna på första plats i Appstore?

Susanne Birgersdotter menar att nyckeln till framgång är att ha självdistans nog att våga be om hjälp, vilket hon i sina föreläsningar illustrerar med berättelser och exempel från sin egen verklighet. Hon talar om sina medgångar liksom motgångar och problem som uppstår på vägen både som start up entreprenör och kvinna i en mansdominerad bransch. Under sina föreläsningar delar Susanne generöst med sig av tips och strategier för hur man kan hitta vägar framåt och nyckelpersoner att kontakta, hur man behåller modet, lusten och visionen trots ständig oro för konkurs, och hur man går in i investerarmöten med högt huvud fast man vet hur desperat man egentligen är.

Susanne Birgersdotter föreläser även på engelska och har många internationella talaruppdrag på sitt CV.

wwww.susannelive.com

Susanne är en driven och proffsig talare som med framåtkraft och pondus förmedlar sin story om att våga ge sig in i nya världar, branscher och situationer. En story som lämnar efter sig en känsla av att ”det är möjligt”!

Susanne är en sann entreprenörssjäl med stor förmåga att möta och engagera. Hennes positiva, ögonöppnande och underhållande insikter och erfarenheter ger både verktyg och inspiration. Hon lyckas fånga publiken genom humor, berättelser och exempel från sin egen verklighet för att illustrera stora digitala förändringar.

Susanne is generously sharing the stages of her success, examples of overcoming obstacles & challenges. Her vision inspires & motivates and what strikes me the most is her ability being real on the stage, engaging with audience in a natural manner.

Kontakt

Är du föreläsare eller vill du boka en föreläsare - skriv en rad så hör vi av oss! charlotte@profileagency.se
Ring oss +46723159402