Mikael Nygren

Mikael Nygren

Mikael Nygren har stor erfarenhet av att stötta ledare i offentliga organisationer och privata företag. För närvarande arbetar han med ledarskapsfrågor och organisationsutveckling i Sverige men även internationellt. Kunderna Mikael föreläst för har en spännvidd som sträcker sig mellan olika branscher där några kunder går under sekretess.

Mikaels arbete står stadigt som en pall, på tre ben.

Det första är hans akademiska utbildning och forskning. Alla processer ska ha stöd i forskning – det är en grundbult. Det andra består av att själv ha gjort resan som VD och entreprenör, under många år och i lika många bolag. Det sista benet är hans nyfikenhet, målmedvetenhet och beslutsamhet – hans JA-sägande som i kombination med ett utvecklat tävlingssinne renderat i ett både SM-guld i boxning och en bruten nacke i Järvsö.

Mikael Nygrens föreläsningar är ofta uppskattade för sin realism. Han öser ur sin bank av forskning och erfarenheter och blandar kalla fakta med varma aha-upplevelser.

Föreläsning – Att hitta nycklar till beslut
Föreläsning – Hållbart ledarskap
Föreläsning – Hållbart medarbertarskap
Föreläsning – Ledarskap, kreativitet och innovation
Föreläsning – To team or not team!

www.mikaelnygren.se

Intervju med Mikael Nygren

Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?
Det första som måste konstateras är ju var jag är nånstans. Det blir en hel del resor och hotell så första sekunderna är väl nån slags orientering. Sen brukar jag också fokusera på nåt jag ser fram emot den dagen, vilket gör alla rutiner och måsten mycket enklare.

Hur började du att föreläsa, och hur många föreläsningar har du gjort?
Jag började föreläsa under tiden jag var elitidrottare och samtidigt läste på Universitetet –98. Jag började egentligen ännu tidigare för att jag förstod att jag var tvungen att bli bättre på det – det var för jobbigt att inte riktigt kunna prata inför andra. Jag stammade när jag var i tonåren och har inte haft det här naturligt för mig på nåt sätt. Men, det tror jag väldigt få har i och för sig. Det handlar om att anstränga sig och öva.

Vad vill du att åhörarna ska ha med sig när dom lämnar din föreläsning?
Jag vill ge dem saker att tänka på, på lång sikt, men också ge dem verktyg och tips som de kan använda redan i morgon. Lyckas man med det – och dessutom kan få till en dialog – då har man lyckats tycker jag.

Om du fick byta liv med en person under en dag, vem skulle det vara?
Att byta liv med någon går lite emot min filosofi som är att jobba med de förutsättningar man har, att spela med den hand som man blivit given. Men, det första jag tänker är att det skulle bli en kvinna i alla fall – det tror jag skulle vara lärorikt… och kul.

Din värsta föreläsning?
Det kan vara jobbigt när jag har åhörare som redan före bestämt sig för att inte egentligen vilja vara där. Men samtidigt försöker jag då istället hitta vägar att skapa intresse och nyfikenhet. Det värsta är oftast sina egna tankar. Det värsta som kan hända är enligt min upplevelse sällan så illa.

Din bästa föreläsning?
Alla där jag får återkoppling eller märker att den gjort skillnad på något sätt för åhörarna. Och alla de gånger jag lär mig något själv också i utbytet med publiken

Micke kom in i vår process och gjorde vår dag. Hans föreläsning var både inspirerande OCH användbar i praktiken, där och då – vilket inte är så vanligt. Generellt får man bara en av de sakerna.

– Torbjörn Johansson, projektledare för internationella samverkansprojektet OSIRIS

Mikael Nygren har svar på det mesta känns det som, men han är inte tvärsäker och kategorisk –utan lyssnade på oss och tillsammans resonerade vi oss fram till våra svar. Det känns verkligen som att han tryggt bottnar i sitt område.

Kontakt

Är du föreläsare eller vill du boka en föreläsare - skriv en rad så hör vi av oss! charlotte@profileagency.se
Ring oss +46723159402